Nieuw wijnhuis CONTI THUN!

Naast dat wij als Wijnlokaal Gustavino niet alleen de mooiste en lekkerste wijnen inkopen bij onze importeurs zijn wij sinds kort ook begonnen om zelf wijn te importeren.

 

Na de zomer van 2020 zijn wij in contact gekomen met een wijnhuis in Italië vlak bij het Gardameer, genaamd CONTI THUN.

 

Dit wijnhuis wordt gerund door een jong stel, genaamd Ilona & Vittorio. De liefde voor wijn is bij hen ontstaan in Zuid-Tirol waar ook hun eigen roots liggen. In 2008 besloten ze om hun eerste Conti Thun- label op te richten, ter ere van Lene Thun, degene die de THUN-keramiekzaak begon. Zijn passie was, de natuur, kunst én wijn maken.

 

Tot op de dag van vandaag zetten Ilona en Vittorio dit voort, niet alleen op het steile terrein van Terlano (hun privélandgoed Weingut Kohlstatt ), maar ook aan het prachtige Gardameer, in Valtènesi op het landgoed Masserino.

 

Op het landgoed staat de wijnmakerij, hebben ze een wijnbar, winkel én verhuren zij diverse suites. Ook nodigen ze hun gasten graag uit voor een picknick in de wijngaard of voor een wandeling over het landgoed, uiteraard vergezeld door een mooie fles wijn.

 

Op het landgoed worden onder andere witte, rode, rosé en mousserende wijnen geproduceerd.

 

Voor de witte wijn en de witte mousserende wijn maken zij gebruik van de Riesling Renano en de Riesling Italico, ook wel bekend als de Welschriesling.

 

Voor hun rode en befaamde rosé wijnen maken zij onder andere gebruik van de druiven Groppello, Barbera, Sangiovese en Marzemino. De mousserende rosé wijn bestaat volledig uit de druif Gropello.

 

Wij zijn erg blij en trots met deze samenwerking en kijken er naar uit om hier een succes van te maken samen met Ilona, Vittorio en hun team!

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar de wijnen of wilt u meer informatie over de eventuele inkoop van deze wijnen voor uw horecazaak of wijnspeciaalzaak? Neem dan gerust contact op via ons contactformulier op onze website www.wijnlokaalgustavino.nl