Wijnhuis:
David Sterza
Druif:
Klassieke Valpolicella blend, Corvina, Corvinone en Rondinella
Gebied:
Veneto
“Deze klassieke Italiaanse wijn is intens robijnrood van kleur. Tonen van rijp fruit, kersen en bramen met warme kruiden zoals kruidnagel, nootmuskaat, gember en hints van tabak.”
Spijscombinatie..
Deze Valpolicella Ripasso is goed te combineren met gestoofd wild of rood vlees. Ook is die heerlijk bij scherpe kazen denk bijvoorbeeld aan Blue Stilton of Roquefort.
Info over het wijnhuis:
De David Sterza-wijnboerderij bevindt zich in het kleine dorp Valpolicella in Casterna, aan de voet van het Lessini-gebergte. Het wijndomein werd in 1998 opgericht, maar het gezin produceert al sinds jaren van vader op zoon wijn. Toen het landgoed werd overgedragen aan de jonge David Sterza, zocht hij de professionele begeleiding van zijn neef, de gerenommeerde wijnkenner Paolo Mascanzoni en samen begonnen zij met de productie van enkele van de beste wijnen in de Valpolicella.